Wednesday, October 6, 2010

Картофи с розмарин


Продукти:

1 кг картофи
3 с.л. зехтин
сок на 1/2 лимон

1 с.л. мед
1 с.л. пресен розмарин, начупен Θ
6-8 скилидки чесън, небелен Θ

Загрейте фурната на 200º С. Обелете картофите и ги нарежете на едро. После ги покрийте с вода в тенджера докато заври водата. Оставете ги да поседят във врялата вода 2-3 минути, и ги изцедете. В тавичка или иенски съд сложете – зехтина, лимоновия сок, розмарина, чесъна(цели скилидки) и малко сол/пипер. Добавете и картофите и ги оставете да попият от подправките за 10тина минути. Намажете с мед и печете 20-30 минути, като разбърквате периодично, докато не станат кафеникави.

No comments:

Post a Comment