Monday, June 14, 2010

Баница / Banitsa



Продукти:


1 пакет кори за баница (ако искате да бъде дебела, ползвайте всичките кори, аз я правя на половина)
5 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
400 г. сирене (за предпочитане малко да е изкиснато, поне 5,6 часа във вода), ако ползвате половината кори-200 г. сирене
1/2 ч.л. хлябна сода, разтворена в киселото мляко

Яйцата + Киселото мляко + Содата се смесват. В намазана тавичка с малко мазнина се нареждат няколко кори за баница и после се поръсва със сместа и натрошено сирене, редуват се кори и пълнеж, докато свърши, като се завършва с кори. Пече се до зачервяване, около 40-45 мин, 10 мин на 180 С и после на 150С.


Ingredients:

1 package pie pastry
5 eggs
1 cup yogurt
400 g feta cheese
1/2 tsp baking soda

Mix eggs, yogurt and baking soda. In a greased pan put 2,3 sheets of pie pastry, some of the mixture and cheese on top. Repeat until the pan is full, finish with a layer of pastry. Bake for 10 min at 180 C and then another 30 at 150 C.