Sunday, June 6, 2010

Lasagna bolognese

Продукти:


500 грама кайма
1 литър доматено пюре
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. босилек
2,3 листа див чесън
1 стрък лук
1 морков
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. риган
1 ч.л. естрагон
1 ч.л. магданоз
9 кори за лазаня
1 пакетче пармезан (за поръсване)

Каймата се омесва със всичките подправки, които предварително са смлени на кухненския робот. Изсипва се в тиган с половин чаша вода и се задушава на бавен огън 15-тина минути (или докато се сготви). После се изсипва доматения сос и се бърка още 15-тина минути. След като сосът е сготвен се изсипва част от него (да покрие дъното на съда и после ред кори и така се редуват, като се завършва с кори. Пече се 30 минути на 180 С, завито с фолио, после се маха фолиото, поръсва се с пармезан и се пече, докато се разтопи сиренето.


Ingredients:

500 gr minced meat (it's better if its mix 1/2 pork+1/2 veal)
1 liter tomato puree
2,3 leaves wild garlic or 1 clove
1 tsp thyme
1 tsp basil
1 onion stalk
1 carrot
1 tsp rosemary
1 tsp oregano
1 tsp tarragon
1 tsp parsley
9 lasagna sheets
50 gr Parmesan cheese
1/2 cup of water

Place the lasagna sheets in a bowl and cover with warm water.
Put all the spice in the kitchen robot and mix very well. Then mix with the meat.
Pour everything in a large pan and add the water. Cook until done, approximately 15 mins. Pour the tomato puree and leave for another 15 mins. Stir meanwhile.
When the sauce is ready pour enough amount to cover the bottom of the lasagna oven dish. Take the lasagna sheets and remove the water. Add lasagna sheets on top of the sauce and repeat, finish with lasagna sheets on top. Cover with kitchen foil and bake for 30 mins at 180 C.
Remove the foil and put the Parmesan cheese on top, bake for few more mins, until the cheese melts.





Bon Appétit!


No comments:

Post a Comment