Sunday, June 6, 2010

Индийски бонбони Ладу

Продукти:


• 2 ч.ч. нахутено брашно
• 1/2 ч.ч. масло 
• 1 ½ ч.ч. кафява захар
• 1 супена лъжица смлени ядки (кашу, фъстъци, бадеми или други)


На много слаб огън лекичко разтопявате масълцето. За разлика от другите животински мазнини кравето масло не вреди, защото се усвоява по-лесно и дори помага за обмяната на веществата. 
Не трябва да го загрявате много, а само докато се разтопи, така че да може да се смеси с брашното. Без да засилвате огъня, бавно добавяте брашънцето и бъркате. Продължавайте да бъркате, докато започне да ви мирише на вкусно. Все още сместа не е готова, но я свалете от котлона и изчакайте да изстине. Сместа леко започва да се втвърдява.
Захарта не трябва да се загрява, затова я добавяме после. Така тя запазва всичките си ценни свойства и се усвоява по-лесно от организма. Тя в последствие леко ще хруска, когато хапваме бонбоните. Добавяме и ядките.
Сместа вече трябва да е готова. Ако ви се струва прекалено мека, за да можете да оформите топчета, добавете още малко брашно. С ръце направете топчета с големината на орех. Можете да оваляте бонбоните в кокосово брашно, какао, кафява захар или друго, каквото се сетите.

1 comment: