Thursday, June 10, 2010

Солен кекс/"Cheese cake"



Продукти:

3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер
1/3 ч.ч. зехтин (или олио)
щипка сол
1 ч.ч. натрошено сирене (добре е ако е изкиснато за няколко часа във вода)
1/2 връзка нарязан копър
По желание може да се добави сусам.

Разбиват се яйцата. Прибавят се последователно, като продължава биенето с миксер. зехтин, кисело мляко, сол, копър, накрая брашното.
Сместа се изсипва с намазана с мазнина тавичка, или форма за кекс. Пече се 25-30 мин на 180 С.


Ingredients:

3 eggs
1 cup yogurt
1 1/2 cup flour + 1 baking powder
1/3 cup olive oil
pinch of salt
1 cup smashed white cheese
1/2 rope of dill, cut into small pieces

In a large bowl mix the eggs and add all the ingredients, the flour last. Grease and flour a loaf tin, pour the dough in it. Bake for 25-30 min at 180 C.

No comments:

Post a Comment