Saturday, April 9, 2011

Лимонов сладкиш

Продукти:

200 гр. брашно
50 гр. нишесте /използвах с аромат на лимон/
125 гр. захар
1 пакетче бакпулвер
2 яйца
125 гр. меко масло
1 лимон /кора и сок

Глазура:


100 гр. пудра захар
1-2 с.л. лимонов сок

Фурната се загрява на 175С.
Лимоновата кора се настъргва и се изстисква сокът. От него се отделя 1-2 с.л. за глазурата. Смесват се брашното, нишесте, бакпулвер. Към тях се прибавят кората и сока на лимона, маслото, захарта и яйцата. Всичко се разбива добре с миксер.
Форма за печене се намазнява и поръсва с брашно. /Аз използвах силиконова и това оформи "бъчвообразната" му, вместо трапецовидна форма. Може да се направят и мъфини.
Пече се около 30 мин., до зачервяване и проба - суха клечка.

Изважда се от фурната, изчаква се 10 мин. да се охлади и освобождава от формата.

No comments:

Post a Comment